Menu

Om os

Tima er en af Danmarks ældste grossistvirksomheder

Tima er en sammentrækning af de første bogstaver i Tingleff & Mathiassen, der var selskabets oprindelige navn. Vi startede i 1924 i Strandgade på Christianshavn hvor Jakob Tingleff og B.O. Mathiassen begyndte import og distribution af artikler til landets mange karosseri- og busfabrikker. Det dækkede alt muligt fra inventar, vindueslister, spejle, gulvbelægninger, polstringer m.m. 

Swimmingpool

I 1960'erne startede Tima distribution af havepools, som blev bygget ovenpå jorden. Har du været barn eller voksen på det tidspunkt har du sikkert stiftet bekendtskab med en havepool med blå bølget blikkant. Ud over selve poolen solgte Tima også tilbehør og kemikalier til havepools.

Honda

I 1964 startede distributionen af Honda Power Equipment, som fra starten var motorer, generatorer og påhængsmotorer. Tohjulstraktorerne havde en anden distributør, men omkring 1980 blev det hele samlet under Timas vinger.  Siden dengang har Hondas sortiment udviklet sig hastigt indenfor alle produktgrupperne. I takt med at karosserifabrikkerne lukkede blev Timas omsætning mere og mere baseret på Hondas produkter og Honda er i dag den største leverandør til Tima. 

AMT og Terhi

I 2008 startede vi distributionen af de finske AMT trailerbåde og i 2009 supplerede vi med ABS-joller fra Terhi ligeledes i Finland. 

Vari

Vari er den originale skivehøster fra Tjekkiet og fabrikken er ejet af den Tjekkiske Hondadistributør. Vari producerer robuste maskiner til de mindre tjekkiske landbrug og husmandssteder og er specialister i langt græs.

Cramer

Cramer stammer fra marsklandet i Nordtyskland ikke langt fra den Hollandste grænse. Her producerer man kvalitetsmaskiner med Honda-motorer, der netop supplerer Hondas sortiment. Centerstyrede ridere med klippebordet foran, kraftige løvsugere på hjul, vertikalskærere og motoriserede fejekoste.

Europower

Europower udvikler og samler generatoranlæg fra 2 kVa til 600 kva. De fåes med benzin eller dieselmotorer og generatorenheder fra verdens førende producenter. Fabrikken er ISO-9001 certificeret og alle maskiner er dokumenterede. Europower har specialiseret sig i at levere enheder efter kundens ønsker, herunder automatisk start/stop, fjernbetjening, lang dritstid, specielle stik og mulighed for 60 hz, svejseinvertere, 230 V 3-faset og meget mere.